Telefon: 55 30 27 70    //    Besøksadresse: Strandgaten 225, 5004 Bergen    //    Postadresse: Pb 1992 Nordnes, 5817 Bergen    //   org: NO 870 515 812 MVA

Hva er Java / Har jeg Java / Nedlasting av Java

En artikkel på digi.no som forklarer mer rundt Java.
http://www.dinside.no/916470/slik-oppdaterer-du-java

For å kunne betale med kredittkort i MUSCS Nettbutikk, må du godkjenne betalingen med BankID. Innloggingen til BankID er laget i et programmeringsspråk som heter Java.

Vi prøvde å søke om fritak for BankID på mobile enheter, men fikk ikke dette. Det er få mobiler som har Java installert, men noen mobiloperatører har et tilbud om "BankID for mobil". Undersøk med din bank om du kan få dette.

Det skal komme en ny versjon av BankID i løpet av 2014 som ikke krever Java.

Hva er Java:

http://www.java.com/en/download/whatis_java.jsp

Har jeg Java:

http://www.java.com/en/download/installed.jsp?detect=jre&try=1

På denne siden kan du se om du har Java installert og også hvilken versjon.
Pass på at du har den nyeste versjonen.

Nedlasting av Java:

http://www.java.com/inc/BrowserRedirect1.jsp

Det kan bli liggende flere versjoner av Java på maskinen din og disse kan "krangle" litt.

Her kan du sjekke dette og få hjelp til å fjerne gamle versjoner: http://www.java.com/en/download/uninstallapplet.jsp